Translate

sâmbătă, 4 mai 2024

Bătrânul înțelept


Învierea și credința nu sunt întotdeauna despre dovezi tangibile,
ci despre speranță, dragoste și sinceritate
în lucrurile pe care le facem și în relațiile pe care le construim. 

Într-un sat uitat de lume, trăia un bătrân înțelept, cunoscut de toți pentru poveștile sale pline de înțelepciune. Într-o zi, un tânăr sceptic a venit la el și i-a spus: 

- Nu cred în înviere sau în orice altceva ce nu pot vedea sau atinge. Cum poți tu să crezi în asta?

Bătrânul zâmbi și îi răspunse:

- Lasă-mă să-ți spun o poveste. 

Cândva, în acest sat, era un copac uscat, care nu mai dăduse frunze sau flori de ani de zile. Satul era pe cale să-l taie, dar un copil mic a insistat să-l ude în fiecare zi, având credință că va înflori din nou. Timpul a trecut, iar copacul părea la fel de mort ca întotdeauna. Dar copilul nu și-a pierdut speranța și a continuat să-l îngrijească. Și într-o primăvară, spre uimirea tuturor, copacul a înverzit și a înflorit mai frumos decât oricând.

Bătrânul se opri și privi în ochii tânărului. 

- Vezi, tânărul nostru a avut credință și a acționat cu dragoste și speranță. Învierea nu este doar o chestiune de a vedea pentru a crede, ci și de a crede pentru a vedea. Credința este ca apa pentru copacul uscat - ea poate aduce la viață chiar și ceea ce pare mort.

Tânărul ascultă cu atenție și, deși nu era complet convins, povestea bătrânului îi rămase în minte. Cu timpul, el a început să vadă lumea într-o lumină nouă, înțelegând că unele lucruri sunt mai presus de văzul și atingerea noastră.


04.05.2024
Sorin M.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu